Juha Kuurajärvi

Sähköposti
juha.m.kuurajarvi@student.jyu.fi

Tutkinto

Humanististen tieteiden kandidaatti
Jyväskylän yliopisto 2019 - 2023
Muusikko
Keski-Pohjanmaan konservatorio 2011 - 2013
Datanomi
Keski-Uudenmaan ammattikoulutusyhtymä, Keravan ammattiopisto 2002 - 2004
Puutarhuri
Keski-Uudenmaan ammattikoulutusyhtymä, Mäntsälän ammattiopisto 1995 - 1998

Muut opinnot

Musiikkiterapian perusopinnot
2020 - 2021
Musiikkiterapian opinnoissa keskityttiin musiikin hoitaviin psykologisiin ja fysiologisiin vaikutuksiin. Opinnoissa tarkasteltiin, miten musiikkiterapiaa voidaan hyödyntää mm. psyykkisessä ja neurologisessa kuntoutuksessa, kehitysvammaisten ja vanhusten hoidossa sekä päihdehuollossa. Opinnoissa perehdyttiin musiikkiterapian sovelluksiin ja hoidollisiin päämääriin.
Vibrac Level II (Vibroakustinen hoitaja) -koulutus
2019 - 2020
Vibroakustinen hoitaja eli Vibrac Level II -koulutus. Koulutus sisälsi perustietoa VA-terapian mahdollisuuksista, antoi näkökulmia käytäntöön sekä mihin VA-menetelmää käytetään, mihin sitä ei ole syytä käyttää. Koulutuksesta sai perustietoa erilaisista hoitostrategioista, se tutustutti taustatietoon ja antoi esimerkkejä tutkimustiedosta sekä kliinisiä havainnoista menetelmän soveltamisesta. Koulutuksessa huomioitiin VA-terapian kokonaisvaltaisuus, musiikin mahdollisuudet, äänivärähtelyhoidon strategiat sekä vuorovaikutuksen ja terapeuttisen työskentelyn merkitys.
Vibrac Level I
2019 - 2019
Vibroakustisen terapian Level I -koulutus. Koulutus sisälsi perustietoa VA-terapian mahdollisuuksista, antoi näkökulmia käytäntöön sekä mihin VA-menetelmää käytetään, mihin sitä ei ole syytä käyttää. Koulutuksesta sai perustietoa erilaisista hoitostrategioista, se tutustutti taustatietoon ja antoi esimerkkejä tutkimustiedosta sekä kliinisiä havainnoista menetelmän soveltamisesta. Koulutuksessa huomioitiin VA-terapian kokonaisvaltaisuus, musiikin mahdollisuudet, äänivärähtelyhoidon strategiat sekä vuorovaikutuksen ja terapeuttisen työskentelyn merkitys.
Kansanmusiikin opinnot
2010 - 2011
Kansanmusiikin opintoja Ala-Könni-Opistossa Kaustisella.
Puutarhatalouden harjoittelu
1997 - 1997
Suoritin puutarhatalouden perustutkinnon harjoittelua vastaavan jakson Hartpury Collegessa Isossa-Britanniassa.

Työhistoria

Tuotantopäällikkö 2017 - 2021 , Pro Kaustinen ry
Vastasin Kaustinen Folk Music Festivalin järjestelypuolen budjetista ja toimin esimiehenä henkilöstökoordinaattorille, järjestyksenvalvojille, rakennustyöntekijöille, majoitusvastaavalle. Työssä vastasin festivaalialueen rakentamisesta, kehittämisestä ja purusta sekä majoitustilojen rakentamisesta ja purusta sekä järjestyksenvalvojien toiminnasta ja rakennusryhmän toiminnasta. Näiden lisäksi toimin festivaalin IT-vastaavana ja hoidin pientä osaa markkinoinnista.
Tuottaja 2016 - 2017 , Kaustisen kamarimusiikkiyhdistys ry
Kaustisen kamarimusiikkiviikon tuottajana toimiminen.
Tuotantokoordinaattori 2013 - 2017 , Pro Kaustinen ry
Vastasin Kaustinen Folk Music Festivalin järjestelyistä, kuten festivaalialueen rakentamisesta, kehittämisestä ja purusta sekä majoitustilojen rakentamisesta ja purusta sekä järjestyksenvalvojien toiminnasta ja rakennusryhmän toiminnasta. Näiden lisäksi toimin festivaalin IT-vastaavana ja hoidin pientä osaa markkinoinnista.
Taiteellinen johtaja 2011 - 2015 , Kokkolan seudun kansalaisopisto
Kälviän mieslaulajien kuoronjohtaminen.
Tietohallintopäällikön virka 2010 - 2010 , Järvenpään seurakunta
Vastasin 23 seurakunnan IT-alueen luomisesta, kehittämisestä ja budjetista (1,2 milj. eur) sekä toimin esimiehenä 7 IT-asiantuntijalle.
IT-asiantuntijan virka 2009 - 2009 , Järvenpään seurakunta
Vastasin seurakunnan ITC kustannuspaikan budjetista, laitteista ja ohjelmistoista sekä toimin IT-tukena henkilökunnalle.
Taiteellinen varajohtaja 2009 - 2010 , Järvenpään Mieslaulajat ry
taiteellisena varajohtajana ja kuoron seniorikuoron, Ajattomat, vastuullisena Taiteellisena johtajana. Merkittävä osana tehtäväkentässä olivat kuoron pienryhmien harjoittaminen ja pienten esiintymisten sekä pienimuotoisten konserttien johtaminen sekä pääkuoron että Ajattomien kanssa.
IT-tukihenkilön toimi 2008 - 2008 , Järvenpään seurakunta
Seurakunnan kaikki ITC-toiminnoista ja laitteista vastaaminen
Tilakoordinaattorin toimi 2007 - 2008 , Suomen Kirkon Seurakuntaopiston Säätiö
Vastasin koko Seurakuntaopiston tilahallinnasta.
Taloustoimiston toimistosihteerin virka 2004 - 2006 , Tuusulan seurakunta
Vastasin seurakunnan rahaliikenteestä sekä palkkioiden ja matkakulujen maksamisesta.
Kirkkoherranviraston kanslistin toimi 2000 - 2004 , Tuusulan seurakunta
Vastasin siunaus-, hautajais- ja kastetilaisuuksien varauksesta sekä hautapaikan myynistä ja haudanhoitosopimusten teosta sekä näiden laskutuksesta sekä kasteilmoitusten viennistä maistraattiin.
ATK-tallentajan toimi 1999 - 2000 , Tuusulan seurakunta
Omais-, hauta-, vainaja- ja haudanhoitotietojen tallennus vanhoista kirjoista sähköiseen järjestelmään.
Haudankaivajan toimi 1998 - 1999 , Tuusulan seurakunta
Paijalan hautausmaan haudankaivajan ja hautausmaan yleisten puutarhatöiden sekä siunaustilaisuuden ohjauksen työt.
Seurakuntamestarin virka 1997 - 1998 , Mietoisten seurakunta
Vastasin Mietoisten seurakunnan suntion, hautausmaanhoitajan ja talonmiehen töistä.

Tervetuloa Juha Kuurajärven portfolioon

 

Olen monessa liemessä keitetty säveltäjä-muusikko ja tapahtumatuottaja. Ylioppilaaksi päästyäni päädyin opiskelemaan puutarha-alaan ja valmistuin puutarhuriksi tehden töitä hautausmailla. Vuosituhannen vaihteessa pääsin siisteihin sisähommiin ja luin itseni datanomiksi. Tietohallintopäällikön hommista hurahdin kansanmusiikin syövereihin ja minusta tuli ammattimuusikko, jolloin vakava musiikkiharrastus muuttui ammatiksi. Festivaalitöitä ehdin tekemään viisi vuotta kunnes päätin lähteä tutkimaan millä tavoin matalataajuiset värähtelyt vaikuttavat kehon hyvin vointiin. Tämä päätös toi minut yliopistoon lukemaan musiikkitiedettä.

Matalataajuisen värähtelyn resonointi kehoon tulee olemaan tutkimukseni kohde. Haluan selvittää tarkemmin, mitkä taajuudet vaikuttavat kehoon ja löytyykö näitä samoja taajuuksia harmoonistani. 

Sävellän ja sovitan sekä käyn keikkailemassa vaihtelevasti pääasiassa Maanväki -nimisellä duolla. Tuossa duossa soitan harmoonia, tenorinokkahuilua ja kehärumpua sekä laulan. Duon toinen osapuoli tanssii butoh -tanssia sekä laulaa.

Vasemmasta reunasta löydät tutkintoni sekä muut opintoni sekä työhistoriani. Tämän tekstin alta löydät taiteellisen ja yhdistystoimintani.

Lisätietoja voit kysellä oikeasta laidasta löytyvästä sähköpostista.

 

Taiteellinen toiminta

Sävellykset
Linkki sävellyksiini
Harmooni-noise-ambient
Harmooni-noise-ambient soolo esiintymiset. Värähtelyt tuottavat erilaisten intervallien avulla rytmisiä huojumisia, jotka maalaavat äänellisen maiseman sekä antavat kehoaistimuksellisia kokemuksia.
Kuoronjohto, Varjorepertuaari kuoro
Varjorepertuaari kuoron taiteellinen johtaminen
Maanväki -yhtye
Yhtyeen muusikkona ja esilläolijana soitan harmoonia, sopraano ja tenori nokkahuilua sekä kehärumpua. Lisäksi laulan shamaanilaulua.
Ostrobothnian Folk Orchestra - I
Olen levyn toisen raidan (Vetehisen valssi) säveltäjä ja sovittaja. Toimin myös Truba ry:n kautta (joka toimii orkesterin kannatusyhdistyksenä) vastuullisena tuottajana levyssä. Virallisesti tuottaja ja julkaisija oli Kansanmusiikki-instituutti ry.
Orkesteritoiminta, OFO
Toimin orkesterin jäsenenä harmoonin soittajana sekä orkesterin indententtinä.
Kuoronjohto, Kälviän mieslaulajat
Kälviän mieslaulajien taiteelinen johtaja.
Rosa Latva Uni -yhtye
Soitin yhtyeen jäsenenä harmoonia.
Säestys
Säestäjänä (tämmääjänä) Ottosten tanssiryhmän kanssa Italiassa.
Rätyväkkärä - kansanmusiikkiyhtye
Yhtyeen jäsenenä soitin harmoonia ja nokkahuilua sekä lauloin. Lisäksi osallistuin kappaleiden sovittamiseen.
Kuoronjohto, Järvenpään mieslaulajat
Järvenpään mieslaulajien taiteellisena varajohtajana ja kuoron seniorikuoron taiteellisena johtajana. Merkittävä osana tehtäväkentässä olivat kuoron pienryhmien harjoittaminen ja pienten esiintymisten sekä pienimuotoisten konserttien johtaminen sekä pääkuoron että seniorikuoron kanssa.

Yhdistystoiminta

Yhdistystoiminta,Yläkulttuuri ry
Yhdistyksen puheenjohtaja. Yhdistys ylläpitää kansalais- ja kulttuuritaloa ja tuottaa erilaista matalankynnyksen ja alakulttuuriin liittyvää toimintaa.
Yhdistystoiminta, Company Uusi Maailma
Yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja. Yhdistys tuottaa useamman taiteellisen esityksen vuosittain. Lisäksi toimin yhdistyksen pienyhtyeen jäsenenä harmoonin ja tenorinokkahuilun kanssa.
Yhdistystoiminta, Kaustisen kamarimusiikkiviikko ry
Kaustisen kamarimusiikkiyhdistyksen hallituksen jäsen. Yhdistys tuottaa Kaustisen kamarimusiikkiviikon vuosittain.
Yhdistystoiminta, Keski-Pohjanmaan Kirjoittajayhdistys Pränttärit ry
Olen toiminut yhdistyksen hallituksen jäsenenä sekä rahastonhoitajana ja sihteerinä.
Yhdistystoiminta, Truba ry
Truba ry:n sisällä olen ollut päävastuullisena järjestämässä klubi-iltoja ja konsertteja eripuolille Kokkolaa (KULMALLA- ja Rautawaara-klubit sekä Ostrobothnian Folk -konsertit). Olen hakenut ja olemme saaneet Truba ry:lle avustuksia Musiikinedistämissäätiöltä, Suomen Kulttuurirahaston Keski-Pohjanmaan rahastosta, Keski-Pohjanmaan liitolta, Keskipohjanmaa säätiöltä, Kokkolan kaupungilta ja Pro Kaustinen ry:ltä. Lisäksi Truba ry on saanut Taidepalkinnon Pohjanmaan taidetoimikunnalta.